Govor

Dobro jutro!

Začenjam 101. sejo Kolegija in vse prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da ste bili včeraj z dopisom obveščeni o širitvi dnevnega reda seje z novo točko in sicer s 3. točko - Dogovor o sklicu izredne seje Državnega zbora. In včeraj vam je bilo tudi posredovano dodatno novo gradivo k 2. točki dnevnega reda.

Glede nadomeščanja članov Kolegija, vam sporočam, da poslanec Zoran Mojškerc nadomešča vodjo Poslanske skupine SDS Jelko Godec.

1. TOČKA DNEVNEGA REDA JE DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

S sklicem seje ste kot gradivo k tej točki prejeli tudi Zahtevo skupine poslank in poslancev s prvopodpisanim magistrom Borutom Sajovicem za sklic izredne seje in v zvezi s sklicem 83. izredne seje Državnega zbora predlagam, predlog dnevnega reda: 1. točka - Lista kandidatov za ministra Vlade Republike Slovenije in 2. točka - Predlog zakona o skupnih temeljih sistema plač v javnem sektorju, prva obravnava.

Datum seje bi bil v ponedeljek, 7. oktober ob 10. uri do zaključka seje. Najava časa za razpravo za poslanske skupine ena točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika za dopolnilno obrazložitev predsednika Vlade do 5 minut in razpravo predsednika Vlade do 30 minut, do 5 minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja predloga zakona, to je Vlada in do 30 minut za razpravo predlagatelja.

Odpiram razpravo, če želi kdo besedo? (Da.)

Kolega Cigler Kralj, izvolite.