Govor

Hvala lepa.

Vsi lepo pozdravljeni!

Spoštovani kolegice in kolegi!

Začenjam 27. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost in mladino. Tudi jaz lepo pozdravljam članice in člane odbora, vse vabljene in prisotne na seji, kar sem že tudi prej povedala.

Na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Jožef Horvat, ki nadomešča kolegico Ivo Dimic, Franc Rosec, ki nadomešča kolega Francija Kepo, Andrej Hoivik, ki nadomešča poslanca Tomaža Lisca, Rado Gladek, ki nadomešča poslanko Alenko Jeraj, in Andreja Kert, ki nadomešča kolegico Vero Granfol.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje. Ker v poslovniškem roku nisva prejeli predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - NOVA AFERA S PREPLAČEVANJEM STAVBE IN NETRANSPARENTNO PORABO DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA.

Navedeno točko dnevnega reda bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanske skupine SDS za sklic skupne nujne seje odborov z dne 24. september letos, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni vsi, ki so razvidni iz sklica. Dodatno sta bila na sejo povabljena še doktor Boštjan Frelih, glavni tajnik Univerze na Primorskem, in gospod Aleš Oven, pomočnik rektorice Univerze na Primorskem.

Medtem sem dobila še eno pooblastilo, in sicer kolegica Andreja Živic nadomešča kolega Roberta Janeva.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve.

Predstavnico predlagatelja, kolegico Alenko Helbl, prosim za dopolnilno obrazložitev zahteve.

Izvolite.