Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Začenjam 49. nujno sejo Odbora za finance.

Vse prisotne lepo pozdravljam. Obveščam vas, da se kot nadomestna člana odbora s pooblastili sodelujeta Franc Medica nadomešča Jerneja Vrtovca in Dejan Suš nadomešča Bojana Čebelo. Medic? Aha, ja, ja. Prebrala sem.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA IN SICER ODGOVORNOST MINISTRA ZA FINANCE KLEMNA BOŠTJANČIČA ZA NEZAKONITO IN NEGOSPODARNO IZVAJANJE DRŽAVNEGA PRORAČUNA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 12. 9. 2024 na Odbor za finance naslovila zahtevo za sklic nujne seje odbora z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora s predlogom... / izklop mikrofona/ Predsednica Računskega sodišča, Jana Ahčin in Računsko sodišče.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? Izvolite, kolega Rado Gladek.