Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, vsi ostali vabljeni na sejo, en lep dober dan!

Pričenjam torej z 31. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ in o tem vas obveščam, da sta upravičena dva poslanca: gospod Jani Prednik pa gospod Milan Jakopovič.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje komisije.

Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga sprejeli s samim sklicem seje.

Torej prehajamo na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NEZAKONITO RAVNANJE MINISTRSTVA ZA DIGITALNO PREOBRAZBO PRI NAKUPU 13 TISOČ RAČUNALNIKOV.

Ta predlog sklica seje ste dobili poslanke in poslanci že 5. 9. na Komisijo za nadzor javnih financ. Vsa gradiva so objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

In k tej točki smo vabili tudi, se pravi, ministrstvo, Računsko sodišče, Komisijo za preprečevanje korupcije, torej Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Ministrica se je opravičila in tudi predstavnika predlagatelja gospoda Jožefa Horvata. Vse prisotne torej še enkrat lepo, lepo pozdravljam.

Torej, uvodoma dajem besedo, žal spet ministrica, baje da je tam zunaj, dajem besedo predstavniku predlagatelja gospoda gospodu Jožefu Horvatu, gospod Horvat izvolite.