Govor

Ja, hvala lepa, lepo, da se zavedate izjemnega pomena teh komisij. Kolikor vem, je z vaše strani bilo zavrnjeno sodelovanje v nadzornih komisijah, ker ste želeli predsedovati obema, kar, kolikor se spomnim je na začetku Zakonodajno-pravna, in nič ne zmajujte z glavo, imam kar dober spomin, Zakonodajno-pravna služba je jasno povedala, da mora pripasti predsedovanje eni od nadzorstvenih komisij drugi opozicijski stranki. Takrat je iz vaše poslanske skupine bilo ostro in jasno povedano, da želite predsedovati obema.

Okrog paktiranja pa tudi ne bom veliko izgubljala besed. S kom kdo paktira in...

O tem kaj pa nedostojno pred časom je bila seja Odbora za evropske zadeve. Toliko je bilo tam ene nedostojnosti s strani enega vaših poslancev, da kaj takega gledamo v Državnem zboru, jaz se res strinjam, da mora imeti in je prav, da Državni zbor izvršuje svojo nadzorno funkcijo in Državni zbor je pa prvi tisti, ki mora biti dostojen. In to, kar sem jaz gledala na tistem odboru je bilo nevredno funkcije poslanca, nevredno funkcije poslanca. To je moje osebno mnenje in ga lahko povem kjerkoli, kadarkoli, nevredno. Tako da o nedostojnosti se mora vsak sam najprej vprašati, razčistiti, pogledati v ogledalo. Se pa strinjam s kolegom Cigler Kraljem, da tisti, ki so vabljeni, da pokažejo svojo dostojnost in spoštovanje in ostanejo, čeprav so sami morda soočeni z nedostojnostjo, kar sem tudi videla na Odboru za evropske zadeve, ko je kandidatka bila soočena z izrazito nedostojnostjo, pa je ostala. Ni odšla. Tako da tukaj se strinjam. Moram reči, da pač vabljeni, predvsem ministri, ministrice, da se obnašajo in sami dajo potem zgled. Toliko z moje strani zaenkrat.

Kolega Hoivik, pa kolega Cigler Kralj, ne morem... Se opravičujem, kolega Jakopovič je bil prvi, potem dam vam besedo... /oglašanje iz klopi/ Repliko najprej vam, kolega Jakopovič, pa kolega Cigler Kralj.

Izvolite.