Govor

Urška Kežmah

Hvala lepa, gospa predsednica.

Tudi tokrat gre za razpis, kjer je Sodni svet prejel kar 18 prijav na razpisano mesto, pri čemer so trije kandidati svojo kandidaturo kasneje umaknili. Enako kot sicer, je Sodni svet tudi tokrat opravil izbiro po predhodno opravljenem trifaznem izbirnem postopku. Po opravljenih razgovorih s kandidatom pa vendarle ocenjuje, da je celostno gledano najbolje izpolnjevala pogoje prav kandidatka, ki jo predlagamo v izvolitev, to je Jelena Hosner Bajc.

Kolegica je v bistvu začela svojo karierno pot v notariatu. Kasneje, po opravljenem pravniškem državnem izpitu, pa v sodstvu. Dela kot strokovna sodelavka na Okrožnem sodišču v Kranju, kjer dela še danes, ne samo na gospodarsko pravnem oddelku, ampak tudi na pravnem in družinsko pravnem oddelku. Kar je pomembno je, da gre za kandidatko, ki izstopa ne samo po količini, ampak tudi po kvaliteti opravljenega dela in gre za kandidatko, ki se udeležuje širše, saj sodeluje pri izobraževanju in pri sodelovanju v projektni skupini za pripravo in prenovo vzorcev vpisanj v vpisniku INS in gre za pomembno delo, kajti poteka, kot veste, povsod informatizacija sodnih postopkov in kjer se vključujejo takšni strokovnjaki, je to še toliko lažje, da se potem dejansko tudi zadeve informatizirajo in izvedejo v praksi.

Po razgovoru s člani Sodnega sveta, ocenjujemo, da gre za kandidatko, ki bo uspešno in kvalitetno opravljala svoje poklicno delo kot okrajna sodnica na Okrajnem sodišču v Radovljici.

Hvala lepa.