Govor

Hvala lepa.

Želi še kdo? Ugotavljam, da ne. Torej, zaključujem razpravo in ugotavljam, da se je Mandatno-volilna komisija seznanila s kandidatno listo za izvolitev dveh članov Sodnega Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da izmed kandidatov na kandidatni listi izvoli dva člana Sodnega sveta.

Glasujemo. Za je glasovalo 16 poslank in poslancev, nihče ni bil proti.

(Za je glasovalo 16.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda. Gospodu Kovačiču se zahvaljujem za sodelovanje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA IMENOVANJE NA SODNIŠKO MESTO VRHOVNE SODNICE NA VRHOVNEM SODIŠČU REPUBLIKE SLOVENIJE, ki ga je Državnemu zboru predložil Sodni svet. Obrazložene predloge Sodnega sveta k naslednjima točkama dnevnega reda ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis. K 1., 2. in 3. točki dnevnega reda sem povabila predsednico Sodnega sveta, doktorico Urško Kežmah, ki jo prav lepo pozdravljam.

Sodni svet Državnemu zboru predlaga, da na sodniško mesto vrhovne sodnice na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije imenuje Katarino Parazajde. Izvolite, gospa Kežmah, besedo za uvodno obrazložitev.