Govor

Ja, v Poslanski skupini Levica se pridružujemo mnenju Ministrstva za kulturo in skladno z drugim odstavkom 65. člena Poslovnika Državnega zbora napovedujem obstrukcijo članov komisije na tej nujni seji.

Dobro leto nazaj smo na seji Komisije za nadzor javnih financ sprejeli sklepe, jaz jih imam tukaj, datum je 14. 7. 2023, s katerim smo tri institucije, Računsko sodišče, Komisijo za preprečevanje korupcije ter sektor proračunske inšpekcije Ministrstva za finance pozvali k preučitvi tega primera, danes pa naj bi na tej seji razpravljali zgolj na podlagi dveh strani iz revizije proračuna Računskega sodišča, ki so, ki ste jih priložili h gradivu. dve strani, katerih vsebina ni niti s črko omenjena v končnem mnenju o splošnem delu zaključnega računa, kaj šele o mnenju, o pravilnosti izvršitve, torej v poglavju šest in v poglavju štiri. Nič.

V Poslanski skupini Levica bomo zato sejo obstruirali. Več kot očitno je, da poskuša Nova Slovenija, ki si je komisijo monopolizirala, narediti iz muhe slona ali pa se pač, če uporabim drugačne besede, sejo zlorabiti za obračunavanje s političnimi nasprotniki in ljudmi iz javnega življenja, ki jim niso po godu. Slovensko kulturno ustvarjalko, katere delo poznajo vse generacije Slovenk in Slovencev in ki se vrhunsko udejstvuje na praktično vseh področjih kulturnega ustvarjanja, pa želite zaradi pokončne drže napram spolnim zlorabam v cerkvi, pribiti na sramotilni steber. Ve se, komu krijete hrbet, in žalostno je, da se za to želi izrabljati orodje za nadzor pravilnega dela z javnim denarjem.

Hvala lepa.