Govor

Lepo pozdravljeni vsi. Pričenjam 22. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Imamo nekaj menjav: poslanec Jožef Horvat nadomešča poslanko doktorico Vido Čadonič Špelič, poslanec Zoran Mojškerc nadomešča poslanca Antona Šturbeja. Odsotni z današnje seje so poslanka Anja Bah Žibert, poslanka Nataša Sukič in poslanec Damijan Grim. Grim. Zrim. Imamo pa danes med nami prvič našega zdaj novega rednega člana gospoda Andreja Poglajna in vas lepo pozdravljam in vam izrekam dobrodošlico k seji dnevnega reda.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik seje kot je bil določen in opredeljen s sklicem, zato tak tudi ostaja.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO POROČILA O IZVAJANJU RESOLUCIJE O NACIONALNEM PROGRAMU PREPREČEVANJA IN ZATIRANJA KRIMINALITETE ZA OBDOBJE 2019 DO 2023 ZA LETO 2023, ki je v obravnavo na spletnih, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo imamo na voljo še mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 5. 9. 2024.

In k tej točki smo vabili Ministrstvo za notranje zadeve in Državni svet.

Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu preprečevanja in zatiranja kriminalitete za obdobje 2019 do 2023 za leto 2023 je bilo objavljeno dne 26. 6. 2024, posredovano Državnemu zboru na podlagi 7. poglavja Resolucije o nacionalnem programu preprečevanja in zatiranja kriminalitete za obdobje 2019-2023, Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

In pričenjamo z obravnavo poročila in besedo dajem predstavnici Ministrstva za notranje zadeve, državni sekretarki gospe Helgi Dobrin. Izvolite.