Govor

Še kdo želi? Ne. Prehajamo na glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 12 poslancev, za je glasovalo 9 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto... Pardon /oglašanje iz klopi/ Ni delalo... /oglašanje iz klopi/ Bomo ponovili... Okej, potem pa ponovimo še enkrat.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslancev, za je glasovalo 10 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER POBUDO DRUŽBE ADICOBANK D.D. LJUBLJANA ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI 78., 137., 138. IN 144. ČLENA ZAKONA O OBNOVI, RAZVOJU IN ZAGOTAVLJANJU FINANČNIH SREDSTEV.

Ustavno sodišče je državnemu zboru dne 24. 5. 2024 posredovalo pobudo družbe Adicobank d.d. Ljubljana za začetek postopka za oceno ustavnosti navedenih določb Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, ki je označena z varstvom podatkov in določilo 60 dnevni rok za odgovor Državnega zbora. Predlog za zadržanje izvršitve izpodbijanih odločb je odbor že obravnaval na 45. nujni seji, 11. 6. 2024. Odboru sta bili posredovani mnenji Vlade in Zakonodajno-pravne službe, zato so izpolnjeni poslovniški pogoji za obravnavo zahteve. V skladu z 265. členom Poslovnika Državnega zbora bo odbor kot matično delovno telo podal svoje mnenje.

K obravnavi te točke so vabljeni Ministrstvo za finance in Zakonodajno-pravna služba.

Kot gradivo ste prejeli pobudo Ustavnega sodišča, varstvo podatkov, mnenje Zakonodajno-pravne službe ter mnenje Vlade Republike Slovenije. Prosim, da med razpravo upoštevate predpise s področja varstva podatkov ter me vnaprej opozorite, če boste želeli razpravljati o varovanih podatkih, saj bi bilo v takem primeru sejo potrebno zapreti za javnost.

Besedo dajem predstavnici Zakonodajno-pravne službe, gospe Lenči Arko Fabjan, izvolite.