Govor

Dobro jutro vsem skupaj. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Začenjam 14. sejo Odbora za kulturo.

Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Bojana Podkrajška nadomešča poslanec Žan Mahnič, Anjo Bah Žibert nadomešča poslanec Rado Gladek, Andreja Hoivika nadomešča poslanec Andrej Poglajen in pa Dušana Stojanoviča nadomešča kolegica Tamara Kozlovič. Vse lepo pozdravljam.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem, in sicer: 1. točka - Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko 2021-2025, in sicer za leto 2023, 2. točka - Letno poročilo Sveta za radiodifuzijo za obdobje 2023-2024 in 3. točka - Letno poročilo Slovenske tiskovne agencije Ljubljana za leto 2023. Potem imamo pa še 4. točko - Razno.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, in sicer Poročilo o izvajanju resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko in pa mnenje Komisije Državnega sveta za izobraževanje, kulturo, znanost, šport in mladino.

K točki so bili vabljeni: Ministrstvo za kulturo, Državni svet, Nacionalni svet za kulturo, ki se je opravičil.

In zato sedaj besedo dajem predstavniku Ministrstva za kulturo, državnemu sekretarju magistru Marku Rusjanu. Izvolite.