Govor

Lepo pozdravljam vse članice in člane odbora, ostale prisotne!

Pričenjam 48. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: Suzana Lep Šimenko in Franc Rosec. Na seji kot nadomestne članice oziroma člani odbora s pooblastilom sodelujejo: Sara Žibrat namesto Jerneja Žnidaršiča, Jožef Jelen namesto Franca Breznika, Bojan Podkrajšek namesto Tomaža Lisca in magister Darko Krajnc namesto Tineta Novaka.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O REVIDIRANJU, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagatelj zakona je Vlada. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance ter Zakonodajno-pravne službe. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter zahtevo za sklic nujne seje poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica.

Rok za vlaganje amandmajev k predlogu zakona je tekel od začetka obravnave predloga zakona in je sedaj zaključen. Amandmaje so vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica, in sicer k 2., 3., 4., 7., 8., 9., 10., 11., 13., 17., 20., 22., 23., 24., 34., 35., 37., 38., 42., 45., 49., 53. ter 65. členu predloga zakona. Amandmaje boste prejeli na mizo, da boste lahko sledili razpravi.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom? (Da.)

Izvolite, državna sekretarka Nikolina Prah.