Govor

Spoštovane kolegice in kolegi in ostali prisotni, pričenjam 29. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vas vse lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Pomanjkljivosti osnutka novega celovitega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Ker do pričetka seje nisem prejela nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE POMANJKLJIVOSTI OSNUTKA NOVEGA CELOVITEGA NACIONALNEGA ENERGETSKEGA IN PODNEBNEGA NAČRTA.

Navedeno točko dnevnega reda bomo obravnavali na podlagi zahteve poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odbora z dne 19. 8. 2024, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni: predlagatelj - Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (v imenu predlagatelja Franc Rosec), doktor Robert Golob (predsednik Vlade), magister Bojan Kumer (minister za okolje, podnebje in energijo), Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo in ELES, naknadno pa sem vabila še Zvezo ekoloških gibanj Slovenije - ZEG.

Prehajamo torej na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? Torej v imenu Poslanske skupine SDS je to poslanec Franc Rosec, izvolite besedo.