Govor

Lep pozdrav. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam in začenjam 30. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Zaenkrat še nimam opravičil niti pooblastil za nadomestne člane.

Na seji s sklicem ste prejeli naslednji dnevni red: pod točko 1 Letno poročilo Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leto 2023 in pod točko 2 Poročilo o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2023. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO, TO JE OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA ZAVODA ZA POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

Na spletnih straneh državnega zbora je objavljeno gradivo za sejo.

K točki pa so bili vabljeni Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Državni svet in Zveza društev upokojencev Slovenije.

Glede na to, da je uradno predlagatelj tega poročila Vlada, dajem najprej besedo predstavniku Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, nato pa bom dal besedo še predstavniku zavoda za podrobnejšo predstavitev poročila. Minister, gospod Luka Mesec, izvolite.