Govor

Glejte, gospa predsednica, jaz povsem razumem, da vam grem na živce. To se že od začetka mandata vidi, jaz s tem nimam težav, to je pač vaš problem, jaz mislim, da sem bil spoštljiv in uvideven v mojem nastopu. Zdaj, če so pa za vas težke besede, ko rečem dvojna merila, ja oprostite, potem pa se očitno v tem parlamentu res ne sme nič več govoriti.

Veste, kar se obnašanja tiče, gospa predsednica, meni do zdaj zaradi mojega obnašanja še nobene službe ni bilo potrebno zapustiti. Mislim, da vi zaradi svojega obnašanja ste morala oditi s sodišča. To je kar se tega tiče. To shizofrenijo ste vi sama odprla. Spoštovana gospa predsednica, vaše pravno znanje, jaz, prava neuka oseba, sem na sodišču ravno zaradi te shizofrenije zmagal proti vam, proti bivši sodnici. To mi je v poseben ponos in v posebno čast. Toliko o pravnem znanju in mislim, da vam je en teden nazaj tudi sodišča o vašem pravnem znanju še nekaj sporočil. Kdo(?) je že bil Leon Cizelj, kolegice koalicijske poslanke in poslanci, nezakonito ste ga razrešili z mesta nadzornika v SDH. Torej še nekaj kar se tiče vašega pravnega znanja.

Zdaj, veseli me, da se, da vam je nekdo v Slovenski demokratski stranki tak vzor kot vam je gospod France Cukjati. Ampak jaz bi od predsednika Državnega zbora oziroma v tem primeru predsednice, pričakoval, da mi reče, štirikrat je zavrnil, ne, baje je štirikrat zavrnil. Zdaj v tem času bi verjetno lahko preverili, gospa predsednica. Okej, se pravi, torej je štirikrat zavrnil, ne pa baje.

Poglejte predsednica, tisto mi niste odgovorila, kar sem prej rekel. Kako je bilo s čistopisom kar se tiče Nove24TV. Takrat je parlamentarna preiskava…, takrat je ZPS napisala, predmet preiskave se ne nanaša na delovanje izvršne, upravne veje oblasti, ampak je v pretežni meri osredotočen na ravnanje posameznih fizičnih in pravnih oseb. Zapisala je: po presoji ZPS takšna opredelitev in obrazložitev javnega interesa zlasti glede izdajateljev medijev in drugih gospodarskih subjektov, ne dosega zahtevanega standarda opredelitve javnega interesa, ampak kljub temu ni bil noben problem, je bila parlamentarna preiskovalna komisija ustanovljena, zato sem vam dejal, da imate dvojna merila, ker to je prvič, da ste jasno povedali, ne bom dopustila parlamentarne preiskovalne komisije kljub mnenjem Zakonodajno-pravne službe v prejšnjih primerih, tako v primeru GEN-I, kjer čistopisa sploh bilo ni, gospa predsednica, kot tudi v primeru koalicijske, pa ste ne glede na mnenje ZPS, dopustili parlamentarno preiskavo.

Pa še ena beseda, ne, gospa predsednica, predsednik parlamentarne preiskovalne komisije GEN-I nas ne moti, kajti ta preiskovalna komisija trenutno nima predsednika. Jaz upam, da še obstaja Poslovnik, da še velja Poslovnik o parlamentarni preiskavi, kjer je jasno, če tretjina poslank in poslancev nekoga da za pričo, če zahteva izvajanje nekih dokazov ali preiskovalna dejanja, potem je to, potem se to naredi. Tukaj je pa še en dokaz, kako si sami razlagate Poslovnik in si ga prikrajate po svoje, kljub temu, da je tudi 85. člen Ustave jasen, da redne in izredne seje sklicuje predsednik Državnega zbora, če to zahteva najmanj četrtina poslancev.

Tako, da še enkrat moj poziv, da se ta točka uvrsti na sejo.