Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Začenjam 13. sejo Odbora za izobraževanje, znanost in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani, se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora: doktorica Tatjana Greif, Iva Dimic, Damijan Zrim, Jožef Lenart, Tomaž Lisec, Franci Kepa, Alenka Jeraj ter Alenka Helbl. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Jonas Žnidaršič, ki nadomešča poslanca Damijana Zrima, poslanec Milan Jakopovič, ki nadomešča poslansko doktorico Tatjano Greif ter poslanec Tomaž Lah, ki nadomešča poslanko Katarino Štravs ter poslanka Andreja Živic, ki nadomešča poslanko Vero Granfol.

/ oglašanje iz dvorane/ Sem že. Treba priti točno.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Predlog zakona o spremembi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o šolski prehrani in 2. točka - Razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ŠOLSKI PREHRANI, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim magistrom Borutom Sajovicem, s predlogom za obravnavo po skrajšanem postopku.

Predlog zakona je bil 21. maja letos objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 86. seji dne 28. maja letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. V zvezi s to točko dnevnega reda ste prejeli naslednje gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, in sicer predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, stališče Skupnosti občin Slovenije, ter mnenje Komisije Državnega sveta za izobraževanje, kulturo, znanost, šport in mladino. Na sejo so bili vabljeni vsi, ki so razvidni iz sklica seje.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo predstavniku predlagatelja kolegu Lenartu Žavbiju.

Izvoli, Lenart.