Govor

Bojan Šalej

Oprostite, jaz sem se sicer naučil, da ko minister govori se ne, ni replika, ni odgovor ministru. Ja. Glejte, Slovenija je ena redkih držav na tako visoki stopnji razvoja, ki nima gospodarskih zbornic, tako kot ima v bivši Jugoslaviji PKJ, ki ni primer, je bil svoje, ampak tako kot so nemške zbornice, ki so bile ustanovljene pred 150 leti in tako naprej, tako mislim, da tukaj je prostor, da ga še lahko zelo dobro razvijemo.

Jaz bi še poudaril, kakšen je pa naslednji naš razvoj. Mi bomo v dogovoru s kolegi iz naših zbornic, bomo ustanovili, se bomo preselili v Trst, ker Trst je največje, največje slovensko tržišče v svetu, mislim gospodarsko tržišče in pogledano v svet, kjer bo sedež naše, naše organizacije pri SDGZJU, ki bo potem vodila to, ta del kot executive office, bi rekel, ne in predsednik se bo imela, da bova tudi midva lahko šla to penzijo, kajne, pa nehala razburjati svet, pa to naprej.

Jaz bi še pa, preden zaključim, še enkrat iz srca se vsem zahvalil, Uradu, Ministrstvu za zunanje zadeve, s katerim dobro sodelujemo v slovenski, slovenskemu svetovnem kongresu in tudi komisiji, za ta napor, ki smo ga vložili zadnja tri leta, štiri leta, da se bomo drugo leto, jaz upam, na enem velikem srečanju tudi v Novi Gorici vsi gospodarstveniki sveta še bolj pokazali in še boljše sodelovali in gospod minister, najlepša hvala za vaše spodbudne besede.

Gospa predsednica, hvala lepa.