Govor

Hvala lepa za pojasnilo. Nisem se mislila nič kregati ali kakorkoli. Seveda bom dovolila to izjemo, da bosta danes obe kolegici uvodoma predstavili zahtevo skupaj oziroma ena za drugo in v nadaljevanju pa bo Alenka Helbl, kakor ste se izjasnili. Mogoče sem malo prehitro dala besedo, bi morala še to povedati, pa bi mogoče malo manj soli bilo nalite. Dobro. / oglašanje iz dvorane/ Je v redu, korektno.

Želela bi vas še opozoriti, da med razpravo upoštevate predpise s področja varstva podatkov ter glede tajnih podatkov in me vnaprej opozorite, če boste želeli razpravljati o varovanih podatkih, saj bi bilo v takem primeru sejo potrebno zapreti za javnost. Ampak to pomeni, da potem vsi vabljeni in drugi bi morali iti ven. Tako da tu moramo malo paziti in prosim, ne izdajati osebnih podatkov.

Torej, prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Predstavnici predlagatelja prosim za dopolnilno obrazložitev zahteve. V imenu Poslanske skupine SDS dajem najprej besedo kolegici Alenki Helbl. Izvoli, Alenka.