Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani, malo pozornosti prosim. Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, začenjamo 83. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora; tukaj imam opravičilo kolega Andreja Hoivika.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki seveda Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče vas lepo pozdravljam.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje tega odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje tega odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga torej prejeli s samim sklicem. Na prošnjo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti ter seveda Ministrstva za finance bi tokrat izjemoma, če se strinjate, najprej obravnavali 4. točko, potem pa 3. točko dnevnega reda. Nato bi ostali dve točki po predlaganem dnevnem redu seje. Tako, da bomo začeli s, torej s 4. točko.

In sedaj bom prešel na 4. točko, pred tem pa še naj napovem, da imam tukaj pooblastilo: kolegico Andrejo Rajbenšu nadomešča kolega magister Dean Premik, ki ga lepo pozdravljam na današnji seji in mislim, da sem ga končno tudi pravilno naslovil.

Tako sedaj prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA ZAPOSLOVANJE, SOCIALNO POLITIKO, ZDRAVJE IN PA VARSTVO POTROŠNIKOV, KI BO V BRUSLJU 16. JULIJA 2024.

Gradivo k tej točki, torej k 2. in 3. točki dnevnega reda, smo prejeli od Vlade 10. julija 2024 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Pri tej točki sedaj prosim državnega sekretarja gospoda Igorja Feketija torej z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nam predstavi izhodišča za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta. Izvolite, gospod državni sekretar.