Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, spoštovani vabljeni gostje! Pričenjam 73. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: prejel sem dve opravičili, in sicer opravičilo poslanca doktor Mateja Tašner Vatovca in opravičilo poslanca Jerneja Vrtovca. Hkrati pa na seji s pooblastili sodelujejo naslednje članice in člani odbora, in sicer: poslanec Gašper Ovnik nadomešča poslanca Dušana Stojanoviča, poslanec magister Janez Žakelj nadomešča poslanca Jožefa Horvata, poslanec Tomaž Lah nadomešča poslanko Leno Grgurevič, poslanka Andreja Rajbenšu nadomešča poslanca magistra Deana Premika, poslanka magistra Hana Intihar nadomešča poslanca magistra Miroslava Gregoriča in poslanec Rado Gladek nadomešča poslanca Janeza Janšo.

Pozdravljam vse goste, ki ste danes z nami, še posebej njegovo ekscelenco gospoda Andorja Ferenca Davida, veleposlanika Madžarske v Republiki Sloveniji, ter doktor Jernejo Jug Jerše, vodjo predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Na sejo so povabljeni tudi predstavniki Urada predsednice Republike Slovenije, Kabineta predsednika Vlade, Ministrstva za zunanje in evropske zadeve ter Državnega sveta.

Besedo dajem gospodu Francu Brezniku, predsedniku Odbora za zadeve Evropske unije. Izvolite.