Govor

Hvala za besedo.

Spoštovani kolegice in kolegi, začenjam 55. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in tudi sama vse prisotne lepo pozdravljam na današnji seji!

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Rado Gladek, ki nadomešča poslanca Danijela Krivca in pa poslanec Tomaž Lisec, ki nadomešča poslanca Zvonka Černača.

Prehajamo torej na določitev dnevnega reda seje odborov.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje, in sicer: Načrt selitve Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje na slabo energetsko banko.

Ker do pričetka seje odborov nisva prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil posredovan s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 26. 6. 2024 na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter Odbor za finance naslovila zahtevo za sklic nujne seje dveh odborov z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odborov s predlogom sklepa z dne 26. 6. 2024.

Na sejo so vabljeni: predlagatelj Poslanska skupina SDS, v imenu predlagatelja Franc Rosec, minister za finance Klemen Boštjančič, Ministrstvo za finance in pa minister za okolje, podnebje in energijo, magister Bojan Kumer ter Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve.

Besedo dajem seveda, če želi, predstavniku predlagatelja, da poda dopolnilno obrazložitev k zahtevi. Kolega Franc Rosec, želite besedo? (Da.)

Izvolite.