Govor

Hvala. Pač resna vprašanja terjajo resne odgovore, ampak očitno edini odgovor predsednika Vlade je, da ministrica za digitalno preobrazbo še ima njegovo zaupanje, ampak to kaže na politiko te Vlade. Kaj bi s poročilom Agencije za varstvo konkurence, ki je naznanilo sume korupcije, verjamem tudi klientelizma. Zakaj bi verjeli poročilom Računskega sodišča, ki govori o tem, kako je bilo pri tem nakupu 13 tisoč računalnikov delo opravljeno nesmotrno, negospodarno in netransparentno. Ampak ta vlada se itak na takšne pojme kot je transparentno, gospodarno požvižga.

Tudi poročilo glede digitalnega desetletja je, spoštovani predsednik Vlade, ne super, ampak alarmantno. Le na enem področju dvig, vsepovsod drugod pa padec. Je za vas dober razlog, da smo na primer na področju števila IKT strokovnjakov za nami samo Grčija in Romunija, da smo na splošnem v celoti padli pod povprečje EU, kjer smo bili na primer še leta 2022 na solidnem 11. mestu. Ste s tem zadovoljni? Ker če ste s tem zadovoljni, ste zadovoljni z delom ministrice, ampak to kaže na vso bedo tega ministrstva.

In še enkrat, zanima me, kako ocenjujete njeno delo, kako ocenjujete njeno delovanje pisarne v Mariboru, kako ocenjujete pozive zaposlenih o tem, da se odpravijo šikaniranje in pa mobing zaposlenih?

In še enkrat sprašujem, naštejte tri konkretne ukrepe, te ministrice ne tiste projekte, ki so jih že predhodniki začeli ali pa celo jih izvajajo zasebna podjetja. Tri ukrepe te ministrice.

In nazadnje še enkrat, so informacijski sistemi Linux, po vaše, okej, za povprečne državljane?