Govor

Spoštovana predsednica, hvala za besedo.

Lep pozdrav tudi vsem prisotnim!

Državnemu sekretarju se zahvaljujem za predstavljeno poročilo. Zdaj, kot ste že rekli, je pač sestavljena, torej ti javni razpisi, sofinanciranje, v dva sklopa ste dali, torej, prvi je bolj za stavbe in pač telovadnice in dvorane, ostalo je pa potem za športne površine zunaj. Ne bom zdaj šla zopet na vse te, kaj ste našteli, koliko jih je bilo in kako dalje, jaz bi mogoče nekaj vprašanj imela oziroma tudi eno mojo opazko, boste me pa poučili, če je mogoče kako drugače. Bom tukaj kar citirala: "Na javni razpis za sofinanciranje investicij se lahko prijavijo občine…" - in tako dalje, da ne bom vsega pisala, brala, iše pa potem, "…občine se lahko na sklop ena in na sklop dva prijavijo, torej prijavijo lahko samo eno investicijo."

Zdaj, občine so različno velike, če sem pač jaz izhajala iz tega, recimo predvsem iz Maribora in seveda je potem potreba po investicijah ali pa tudi po sami športni infrastrukturi absolutno večja, recimo Maribor, ki ima ne vem koliko več šol, ko pa je ena manjša občina, ki ima mogoče eno šolo ali pa ne vem, en stadion in se mi zdi, da je potem, če je to res tako, deluje to nekako nesorazmerno, če bi hoteli zagotavljati pač kakovost javne športne infrastrukture povsod. To bi bilo mogoče tako, moje razmišljanje.

Zdaj na porazdelitev teh podsklopov, torej, kako ste jih, to ste nam tako odgovorili. Zanimale so me te vrednosti, kako ste jih pač delili, pa ste pač prej povedali kakšni so deleži namenjeni občinam in tako dalje, tako, da tukaj ste odgovorili. Kar se pa tiče še zavrnjenih in zavrženih vlog, ste tudi nekaj omenili. Dobro, za zavržene mi je nekako še jasno, da najbrž niso izpolnjevali določenih formalnih zahtev razpisa. Dve pa sta tudi bili, ki sta bili zavrnjeni. Torej, da niso nekih, najbrž, nekih meril izpolnili. Če bi mi lahko mogoče povedali, kaj približno je lahko?

Tako, da to bi bila moja vprašanja. Hvala.