Govor

Hvala lepa. In sedaj odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja odbora: Odbor se strinja z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 2. 7. 2024, ter ji predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

In sedaj odpiram razpravo o predlogu mnenja. Želi kdo besedo od poslank in poslancev? Vidim, da ni želje.

In sedaj zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o mnenju. Začenjamo z glasovanjem.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, 10 jih je glasovalo za, 3 proti.

(Za je glasovalo 10.) (Proti 3.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Zaključujem A1 točko dnevnega reda.

Hvala lepa Zakonodajno-pravni službi.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O ZAGOTAVLJANJU FINANČNIH SREDSTEV ZA INVESTICIJE V ŠPORTNO INFRASTRUKTURO V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETIH OD 2023 DO 2027 V LETU 2023, EPA 1544-IX.

Odbor bo poročilo obravnaval kot matično delovno telo v skladu s četrtim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

je Vlada Republike Slovenije poslala na podlagi četrtega odstavka Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji v letih 2023 do 2027 v letu 2023. Na podlagi navedene določbe Vlada Republike Slovenije enkrat na leto poroča Državnemu zboru Republike Slovenije o izvajanju tega zakona, najkasneje najpozneje do konca meseca maja za preteklo leto.

K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. In sedaj predajam uvodno besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, magistru Dejanu Židanu, državnemu sekretarju na ministrstvu. Izvolite, beseda je vaša.