Govor

Eno lepo dobro jutro želim vsem! Začenjam 21. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Lepo pozdravljam vse članice in člane odbora, vse vabljene in ostale prisotne!

Najprej opravičilo poslanke Nataše Sukič, ki je službeno odsotna, in pooblastilo, poslanec Žnidaršič nadomešča poslanca Damijana Zrima.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve, zato je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - LETNO POROČILO O DELU POLICIJE ZA LETO 2023,

ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Imamo na voljo tudi mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 5. 7. 2024. K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: Ministrstvo za notranje zadeve, Policija in Državni svet.

Letno poročilo o delu policije za leto 2023 je bilo dne 6. 6. 2024 posredovano Državnemu zboru na podlagi drugega odstavka 15. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji. Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Preden pričnemo obravnavo poročila, še eno pooblastilo: poslanka Sara Žibrat nadomešča poslanko magistrico Tamaro Kozlovič.

Prehajamo na obravnavo poročila. Najprej dajem besedo predstavnici Ministrstva za notranje zadeve, državni sekretarki Tini Heferle. Izvolite.