Govor

Ja, hvala lepa.

Zdaj, da smo eksaktni, 46. člen Poslovnika govori, da za pridobivanje informacij lahko, lahko delovno telo opravi javna predstavitev mnenj, na katere povabi strokovnjake in druge osebe, ki bi lahko dale koristne informacije.

Zdaj, mi smo že nekako z vašo pobudo, kjer ste predlagali strokovnjake, da bi podali neko, neka svoja stališča, upoštevali in danes so vabljeni tukaj, tako s strani opozicije kot tudi s strani koalicije. Hkrati bi, če že, bi glede na ta vaš dopis oziroma predlog za sklic javne predstavitve mnenj, bi pričakoval, da bi bilo tudi v njem napisano seznam vabljenih, kot je to običajno, pa tega ni. Dobili smo ta sklep minuto pred 14. uro, sicer nimam nobenih težav, da damo to na glasovanje in lahko glasujemo o predlogu sklepa in sicer tu sklep se bo pa glasil, v zvezi odbor, odbor, tako bomo naredili, "Odbor za zunanjo politiko soglaša, da se v zvezi s točko dnevnega reda opravi javna predstavitev mnenj."

Se pravi, sem bil dovolj jasen? "Odbor za zunanjo politiko soglaša, da se v zvezi s to točko dnevnega reda opravi javna predstavitev mnenj." Dajem zadevo na glasovanje.

Obrazložitev glasu, izvolite.