Govor

Spoštovani, lepo pozdravljeni! Pričenjam 22. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, in sicer s pooblastili na seji sodelujejo: poslanec Zvone Černač nadomešča poslanca Žana Mahniča, poslanec Jožef Horvat nadomešča poslanca magistra Mateja Tonina in poslanka Tereza Novak nadomešča poslanca magistra Deana Premika.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora in ker nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG SKLEPA O PRIZNANJU NEODVISNOSTI IN SUVERENOSTI DRŽAVE PALESTINE.

S sklicem ste prejeli tudi gradivo, in sicer predlog sklepa, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 3. junija 2024, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. 3. Junija 2024 pa ste prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in evropske zadeve. Na sejo je vabljen Urad predsednika republike in Kabinet predsednika Vlade ter tudi Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Lepo pozdravljam ministrico s sodelavci in seveda vse ostale.

Za dopolnitev obrazložitev predloga sklepa dajem besedo najprej predstavnici predlagatelja, to je ministrici za zunanje evropske zadeve, gospe Tanji Fajon. / oglašanje iz dvorane/ Proceduralno, izvolite.