Govor

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi, obveščam vas, da pričenjam 23. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko!

Hkrati vas obveščam, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora. Prejel sem dve pooblastili, in sicer na seji s pooblastilom sodelujeta naslednja: poslanec Aleksander Reberšek nadomešča poslanca Mateja Tonina in poslanec Miha Lamut nadomešča poslanca Lenarta Žavbija.

Hkrati pa vas, vas obveščam, da sem ravnokar prejel tudi napoved obstrukcije Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke na 23. nujni seji Odbora za zunanjo politiko in tudi 74. izredni seji Državnega zbora, ki gre takole:

Spoštovani, v skupini Slovenske demokratske stranke na podlagi drugega odstavka 65. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije napovedujemo odsotnost vseh poslank in poslancev poslanske skupine na 74. izredni seji Državnega zbora. Dodatno napovedujemo obstrukcijo vseh članov Poslanske skupine SDS na 23. nujni seji Odbora za zunanjo politiko. Odsotnost pri obravnavi točke na 23. nujni seji Odbora za zunanjo politiko in 74. izredni seji Državnega zbora napovedujemo, ker nasprotujemo obravnavi točk, ki nimajo izpolnjenih vseh materialno zakonskih pogojev za obravnavo. S spoštovanjem, Jelka Godec, vodja Poslanske skupine SDS.

Postopkovno. Izvolite.