Govor

Hvala za dodatna pojasnila.

Razprava je še vedno odprta, zato preverjam, če je še interes? (Ne.) Ugotavljam, da tega ni, zato zaključujem razpravo. In nadalje ugotavljam, da se je Odbor za finance seznanil z letnim poročilom Banke Slovenije 2023 ter z letnim obračunom Banke Slovenije za leto 2023, z računskimi izkazi, ki je prav tako sestavni del tega poročila, in finančnim načrtom Banke Slovenije za leto 2024, EPA 1558-IX. Tako da s tem zaključujem to točko dnevnega reda ter predstavnikom Banke Slovenije se dodatno zahvaljujem za razpravo ter vam želim uspešen dan.

Sedaj pa že prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ODLOKA O STRATEGIJI UPRAVLJANJA NALOŽB DRŽAVE.

Predlog odloka je Državnemu zboru predložila Vlada. Odbor predlog odloka obravnava na podlagi 108., 169.a in 171. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so bili vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe. Poleg predloga odloka ste prejeli še naslednja gradiva: mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Rok za vlaganje amandmajev je potekel dne 21. 6. 2024, amandmaje so v roku vložile Poslanska skupina Svoboda, SD in Levica.

Pričenjam sedaj s prvo obravnavo predloga odloka, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih delih predloga odloka.

Besedo uvodoma dajem predstavniku Vlade, gospodu ministru Klemnu Boštjančiču, da nam poda obrazložitve.

Minister, izvolite.