Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Začenjam 31. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje poslanke in poslanci: doktor Matej Tašner Vatovec in Zvonko Černač, na seji pa kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: Andrej Hoivik nadomešča poslanko magistrico Karmen Furman, Lenart Žavbi nadomešča poslanko Sašo Žibrat in Uroš Brežan nadomešča magistra Darka Krajnca.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: pod točko 1 - Predlog zakona o nujnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialno varstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe, pod točko 2 - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda.

Ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O NUJNIH UKREPIH ZA IZBOLJŠANJE KADROVSKIH IN DELOVNIH POGOJEV TER ZMOGLJIVOSTI PRI IZVAJALCIH SOCIALNO VARSTVENIH STORITEV IN DOLGOTRAJNE OSKRBE.

Gradivo je objavljeno na spletni strani Državnega zbora. K točki so bili vabljeni: Ministrstvo za solidarno prihodnost, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona.

Za dopolnilno obrazložitev predloga zakona besedo dajem predstavniku Ministrstva za solidarno prihodnost, ministru Simonu Maljevcu.

Izvolite.