Govor

Najlepša hvala.

Imamo še eno pooblastilo, in sicer poslanec Aleksander Reberšek nadomešča Janeza Ciglerja Kralja.

Sedaj pa nadaljujemo. Prehajamo na razpravo in glasovanje o posameznih členih. V poslovniškem roku, kot rečeno, amandmaji k predlogu odloka niso bili vloženi, predlagam pa, da na podlagi prvega odstavka 128. člena Poslovnika združimo razpravo in glasovanje o vseh členih predloga odloka. Kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

Odpiram razpravo. Ker ni želje po razpravi, jo zaključujem.

Prehajamo na glasovanje o členih predloga odloka. Na glasovanje dajem vse člene skupaj.

Glasujemo. Za je glasovalo 13, nihče ni bil proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da so členi sprejeti.

S tem zaključujem obravnavo predloga odloka na matičnem delovnem telesu. Komisija bo pripravila poročilo, v katerem bo Državnemu zboru predlagala, da predlog odloka sprejme v predloženem besedilu. Prosim, da tudi določimo poročevalca. Če se strinjate, bi poročala sama. Ali kdo temu nasprotuje? Hvala lepa.

Ker obravnavani predlog odloka ni bil uvrščen na terminski program dela Državnega zbora za julij, predlagam, da v skladu s predlogom, podanim v zahtevi za sklic nujne seje, sprejmemo še naslednji sklep, in sicer: Mandatno-volilna komisija na podlagi drugega odstavka 59. člena Poslovnika Državnega zbora predlaga Kolegiju predsednice Državnega zbora, da v predlog dnevnega reda 22. seje Državnega zbora uvrsti Predlog odloka o notranji organizaciji služb Državnega zbora (EPA 1568-IX). Glasujemo. Za je glasovalo 13, nihče ni bil proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda in zaključujem tudi 25. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Lep dan!