Govor

Spoštovani! Začenjam 15. sejo Odbora za obrambo. Lepo pozdravljam vse prisotne, posebej državnega sekretarja Ministrstva za obrambo doktor Damirja Črnčeca, načelnika Generalštaba Slovenske vojske, general podpolkovnika Roberta Glavaša in vse ostale vabljene!

Najprej vas obveščam, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti magister Matej Tonin in gospod Miha Lamut. Na sejo je bila vabljena svetovalka predsednice republike magister Nataša Dolenc, ki pa je opravičila svojo prisotnost. Na seji kot nadomestne članice in člani sodelujejo Andrej Kos namesto Žana Mahniča, Milan Jakopovič namesto Nataše Sukič in magister Nataša Avšič Bogovič namesto Aleša Rezarja.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka, Obrambna strategija Republike Slovenije, Vojaška strategija Republike Slovenije in Strategija civilne obrambe Republike Slovenije; 2. točka, Vprašanja in pobude članov in članic odbora. V poslovniško določenem roku ni bilo predlogov za širitev dnevnega reda, se pravi, za umik katere od točk, zato je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - OBRAMBNA STRATEGIJA REPUBLIKE SLOVENIJE, VOJAŠKA STRATEGIJA IN STRATEGIJA CIVILNE OBRAMBE REPUBLIKE SLOVENIJE.

Besedo dajem državnemu sekretarju Ministrstva za obrambo doktor Damirju Črnčecu. Izvolite.