Govor

Najlepša hvala tudi za vašo predstavitev.

Sedaj pa odpiram razpravo poslancev in poslank. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ne.

S tem končujem razpravo.

Na glasovanje dajem predlog stališča, ki se glasi: Republika Slovenija podpira Predlog direktive Sveta o spremembi direktive EU 2015/637 o ukrepih za usklajevanje in sodelovanje potrebnih za lažje zagotavljanje konzularne zaščite državljanov Unije brez predstavništva v tretjih državah ter direktive EU 2019/997 o vzpostavitvi potne listine EU zavrnitev ter bo tudi izrazila pridržke do nekaterih vsebinskih predlogov k tema dvema direktivama in ta stališča dajem na glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 13 članic in članov odbora, vsi so glasovali za, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je stališče sprejeto.

S tem končujem 1. točko dnevnega reda ter se zahvaljujem ministrici za obisk v teh zgodnjih jutranjih urah v Državnem zboru.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O IZBOLJŠANJU IN IZVRŠEVANJU ZAGOTAVLJANJA DELOVNIH POGOJEV PRIPRAVNIKOV TER BOJU PROTI KOT PRIPRAVNIŠTVO PRIKRITIM REDNIM DELOVNIM RAZMERJEM, DIREKTIVA O PRIPRAVNIŠTVIH.

Gradivo k točki, je bilo v skladu z določili Poslovnika državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide kot matičnemu delovnemu telesu, slednji gradiva ni obravnaval. Prosim gospoda Igorja Faketija, državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti da nam predstavi predlog direktive in zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Izvolite.