Govor

Moje postopkovno se še vedno nanaša na Poslovnik, dočim od gospe Lene Grgurevič ni bilo postopkovno vprašanje. Bilo je spet natolcevanje, da gre za zlorabo, jaz moram pa tu odgovoriti, predsednica, 27 poslanskih vprašanj na temo Covida so bila moja vprašanja, ampak ne na temo Covida, ampak zakona, v katerem je besedica Covid in če ne znate brati poslanskih vprašanj, potem ne govorite takšnih zadev.

Kar se tiče 30 zakonov, ki smo jih vložili na začetku mandata. Kakšna zloraba je to? Vsak poslanec, vsaka poslanska skupina, Vlada, kdorkoli ima možnost vlagati zakone. Od tega ste jih deset potrdili, deset ste jih potrdili. Torej ste zlorabljali Poslovnik.

Tako da, predsednica, še enkrat, no, takšna postopkovna niso. To gre spet za pač neko natolcevanje in zlorabe Poslovnika, kar se danes zelo veliko ta besedica uporablja, ne pove pa se zakaj, kakšna zloraba je. Tako, kot ste dejali, vi poslanska vprašanja pregledujete in v bistvu zavračate opozicijska vprašanja, da gredo naprej. Več kot osem opozicijskih vprašanj, ki je ostalo na vaši mizi, torej, kdo zlorablja zdaj funkcijo?

Tako, da jaz bi prosila, da sicer, hvala še enkrat, jaz sem opozorila na to in bom od zdaj naprej na vsaki redni seji pred začetkom ponovila ta postopkovni predlog in tako dolgo opozarjala, dokler s strani Vlade ne bomo začeli dobivati v rokih ali z obrazložitvijo, tako kot ste dejali, da se ne da odgovoriti, ker je pač, so neke objektivne, razlogi, ampak da eno leto, več kot eno leto čaka Anja Bah Žibert na odgovor, je sramota za Vlado in nespoštovanje Državnega zbora in poslancev, ki postavljajo poslanska vprašanja, z namenom, da dobijo odgovore, ne za to, da imajo tam številko, koliko vprašanj so postavili.

Hvala.