Govor

Lepo pozdravljeni, spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje. Začenjam 21. sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 57. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih seje in vabljeni na sejo sta objavljeni na e-klopi. Lep pozdrav vsem skupaj.

Prehajamo na določitev dnevnega reda 21. seje Državnega zbora, predlog katerega ste prejeli v petek, 7. junija, s sklicem seje. O predlogu bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za umik posamezne točke z dnevnega reda oziroma predlogov za širitev dnevnega reda seje nisem prejela, obveščam pa vas, da je poslanec Jože Tanko, predlagatelj Predloga zakona o izplačilu nadomestil za razveljavljene vrednostne papirje bank v večinskem državnem lastništvu, prva obravnava, 12. junija 2024 navedeni predlog zakona na podlagi prvega odstavka 118. člena poslovnika umaknil iz zakonodajnega postopka in s tem je bil zakonodajni postopek o predlogu zakona končan, zato je postala 9. točka dnevnega reda 21. seje Državnega zbora brezpredmetna. Državnemu zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem, vendar brez 9. točke dnevnega reda.

Prehajamo na odločanje in prosim vas, da preverite delovanje glasovalnih naprav. In glasujemo o dnevnem redu.

Glasujemo. Vsi, ki ste navzoči, ja, razen enega, ne. Ne, 75 je navzočih, vsi ste glasovali za. Ja, zdaj je 76, ja. Trenutek. Deluje zdaj? Bo v redu? Okej. Ja, prosim, da res takoj na začetku opozorite kar na glas, da takoj potem prekinem glasovanje. Če se zgodi, lepo prosim, res kar takoj na glas in povejte.

(Za je glasovalo 75.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 21. seje Državnega zbora je določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA VPRAŠANJA POSLANK IN POSLANCEV.

V zvezi s to točko sem ... / oglašanje iz dvorane/ Ja, izvolite postopkovno. Izvolite, kolegica Godec.