Govor

Lep pozdrav! Bomo kar začeli. Pozdravljam vse članice in člane Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo!

Pričenjam 20. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Imamo nekaj opravičil. Danes z nami ne bo poslanka doktorica Vida Čadonič Špelič in poslanka Janja Sluga. Imamo pa novega člana našega odbora in sicer poslanca Branka Zlobka, ki ga lepo pozdravljam med nami. Dobrodošel.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od zadev in je določen dnevni red kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO POROČILA O DELU DRŽAVNE REVIZIJSKE KOMISIJE ZA LETO 2023, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo imamo na razpolago še mnenje Državnega sveta z dne 15. 5. 2024. Vabili pa smo Državno revizijsko komisijo za revizijo postopkov oddaje javnih naročil, Ministrstvo za javno upravo in Državni svet. Poročilo o delu Državne revizijske komisije za leto 2023 je bilo 25. marca 2024 posredovano Državnemu zboru na podlagi 68. in 69. člena Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja. Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

In pričenjamo z obravnavo poročila. Najprej dajem besedo predstavniku Državne revizijske komisije. Predsedniku gospodu Červeku, izvolite.