Govor

Hvala lepa.

Odpiram razpravo pri tej točki. Želi kdo besedo? (Ne.) Ugotavljam, da ne. Torej, zaključujemo in prehajamo na glasovanje.

Na glasovanje pa dajem naslednji predlog sklepa: "Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se v Nacionalni svet za kulturo za dobo petih let imenujejo za predsednika Jurij Krpan ter za člane Uroš Korenčan, Franci Krevh, Tanja Petrič, Martin Srebotnjak, Majda Širca Ravnikar in doktorica Kaja Širok, pri čemer jim mandat začne teči 27. septembra 2024."

Glasujemo. Za je glasovalo 9 poslank in poslancev, 3 so bili proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti 3.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda.

Hvala lepa državnemu sekretarju za sodelovanje!

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA IZVOLITEV V SODNIŠKO FUNKCIJO NA SODNIŠKO MESTO OKRAJNE SODNICE NA OKRAJNEM SODIŠČU V VELENJU, ki ga je Državnemu zboru predložil Sodni svet.

Obrazložene predloge Sodnega sveta k tej in naslednjima dvema točkama dnevnega reda ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal v sistem UDIS.

K 2., 3. in 3.a točki dnevnega reda sem povabila predsednika Sodnega sveta, gospoda Vladimirja Horvata, seje pa se udeležuje član Sodnega sveta, gospod Andrej Razdrih, ki ga lepo pozdravljam.

Sodni svet Državnemu zboru predlaga, da v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Velenju izvoli Sašo Birsa Močnik.

Izvolite gospod Razdrih.