Govor

Lep dober dan vsem skupaj!

Dobro jutro spoštovani članice in člani Komisije za nadzor javnih financ ter vsi ostali prisotni z Ministrstva za finance!

Torej pričenjam z 18. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da imamo eno obvestilo o odsotnosti, in sicer opravičilo gospoda Janija Prednika, ni pa obvestila o nadomeščanju drugih poslank in poslancev.

Naj uvodni del današnje seje izkoristim v bistvu, da pozdravim novega člana Komisije za nadzor javnih financ, gospod Branko Zlobko, torej lepo pozdravljeni med nami, želim vam uspešno delo v naši, naši komisiji.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje komisije in ker v poslovniškem roku ni bilo obvestil za predlogov za spremembo je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Torej prehajamo na 1. - in tudi edino – TOČKO DNEVNEGA REDA – POROČILO MINISTRSTVA ZA FINANCE O OPRAVLJENIH POSTOPKIH INŠPEKCIJSKEGA NADZORA NAD PORABO SREDSTEV DRŽAVNEGA PRORAČUNA V OBDOBJU OD 1. 7. DO 31. 12. 2023.

Gre za obravnavo poročila, ki ga Vlada na podlagi 106. člena Zakona o javnih financah pol letno posreduje Državnemu zboru. Poročilo smo prejeli 23. maja 2024 in je objavljeno tudi na spletnih straneh Državnega zbora.

K točki, tej točki dnevnega reda smo vabili ministra za finance, gospoda Boštjančiča, ki pa se je opravičil. Ministrstvo za finance in gospoda Boštjančiča nadomešča v tem primeru državna sekretarka Gordana Pipan in tudi Urad Republike Slovenije za nadzor proračuna.

Torej besedo uvodoma dajem predstavnici Ministrstva za finance, gospe državni sekretarki.

Izvolite.