Govor

Ja, ja, saj se strinjam, prav.

Želi še kdo razpravljati? Izvolite. / oglašanje v dvorani/ Izvolite. / oglašanje v dvorani, izključen mikrofon/ Ne, v bistvu v bistvu pri tej točki, niste niti vabljeni k tej točki, tako da vam težko dam besedo zdaj.

Zaključujem razpravo. Ugotavljam, da se je Mandatno-volilna komisija seznanila s kandidatno listo za izvolitev treh članov Sodnega sveta.

In na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa, ki glasi: Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da izmed kandidatov na kandidatni listi izvoli tri člane Sodnega sveta.

Glasujemo. Za je glasovalo 14 poslank in poslancev, nihče ni bil proti.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko.

Magistru Kreku se zahvaljujem za sodelovanje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA IZVOLITEV V SODNIŠKO FUNKCIJO NA SODNIŠKO MESTO OKROŽNEGA SODNIKA NA DELOVNEM IN SOCIALNEM SODIŠČU V LJUBLJANI, ki ga je Državnemu zboru predložil Sodni svet.

Obrazložene predloge k tej in naslednjim trem točkam dnevnega reda ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal sistema UDIS.

K 1., 2., 2.a in 2.b točki dnevnega reda pa sem povabila predsednika Sodnega sveta, gospoda Vladimirja Horvata, v imenu katerega se seje udeležuje član Sodnega sveta, gospod Andrej Razdrih. Sodni svet Državnemu zboru predlaga, da v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožnega sodnika na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani izvoli Primoža Jazbeca.

Gospod Razdrih, sedaj pa imate besedo, prosim.