Govor

Zdaj pa glede resnih stvari, predsednik Vlade.

Niste odgovorili na moja vprašanja. Predvsem niste odgovorili na vprašanje, v katero smer peljete plačno reformo in zakaj ne uredite takoj tistega, kar je mogoče urediti brez kakršnihkoli sprememb. Pred slabim letom in pol, februarja 2023, so bila objavljena ta izhodišča, plačni stebri, razmerja, vse je bilo na mizi. Pred letom in pol. Kaj se dogaja leto in pol? Mislim, da ni vaš interes, da bi uredili plačni sistem, ampak je verjetno vaš interes nek drug – ne vem kakšen, ker nisem dobil odgovora na to vprašanje.

Predvsem pa me zanima:

Zakaj ne uredite tistega, kar je mogoče urediti brez kakršnekoli plačne reforme?

Povedal sem, da so zaposleni na upravnih enotah v bistveno slabšem položaju kot zaposleni na primerljivih delovnih mestih na ministrstvih. In samo s spremembo sistemizacije bi se lahko te razmere uredile, sprostil bi se krč in odpravile bi se čakalne vrste, ker zaradi vaših neodločitev ljudje čakajo na storitve, za katere plačujejo preko davkov in prispevkov.

Zaradi tega bi prosil, da mi odgovorite:

Kdaj boste končno prevzeli odgovornost za stanje, ki je in v katerem ljudje ne morejo normalno prejeti storitev, za katere plačujejo davke in prispevke?