Govor

En lep pozdrav, spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, predstavniki, predstavniki Vlade. Naj vam uvodoma povem, da bom sejo po pooblastilu predsednika Odbora za zadeve Evropske unije gospoda Franca Breznika kot podpredsednik odbora vodil jaz. Pričenjam 78. sejo Odbora za zadeve Evropske unije, ki je bila sklicana na podlagi 47. člena Poslovnika Državnega zbora.

Imam par pooblastil pred začetkom seje. Obveščam vas, da kolega Jernej Žnidaršič nadomešča poslanca Gašperja Ovnika, kolegica Sara Žibrat nadomešča poslanko Andrejo Rajbenšu in kolega Jožef Horvat nadomešča poslanca magistra Janeza Žaklja. Vse lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora; ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SODELOVANJU MED DRŽAVNIM ZBOROM IN VLADO V ZADEVAH EVROPSKE UNIJE, ki ga je v obravnavo v Državni zbor posredovala skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janezom Ciglerjem Kraljem.

Amandmaji k predlogu zakona so se vlagali do vključno četrtka, 30. maja.

Kot gradivo, ki je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, ste prejeli: predlog zakona, mnenje Vlade, mnenje Zakonodajno-pravne službe ter mnenje Državnega sveta.

Zdaj, vabljeni k tej točki so bili: predlagatelj zakona, v imenu predlagatelja vidim, da je z nami gospod Jožef Horvat, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, pozdravljam državnega sekretarja, Zakonodajno-pravna služba ter Državni svet.

In pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih predloga zakona. Amandmaji k predlogu zakona v roku, ki ga določa poslovnik, niso bili vloženi. Sedaj predlagam odboru, da se razprava o obeh členih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika, po opravljeni razpravi pa bi opravili glasovanje o amandmajih, če bodo seveda tekom odbora vloženi, nato pa glasovali o vseh členih skupaj. Ali kdo temu slučajno nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

In sedaj predajam besedo predlagatelju zakona, to je gospodu Jožetu Horvatu. Izvolite.