Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 17. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so seje zadržani in se ne morejo udeležiti naslednja članica odbora, gospa Suzana Lep Šimenko. S pooblastili na seji pa sodelujejo: gospoda Francija Kepo nadom…, gospod Franci Kepa nadomešča gospoda Franca Rosca, gospa Sandra Gazinkovski nadomešča poslanca Uroša Brežana, doktor Vida Čadonič Špelič nadomešča poslanca Jožefa Horvata.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora z eno točko - Predlog zakona o Kobilarni Lipica, druga obravnava. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

In sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O KOBILARNI LIPICA, DRUGA OBRAVNAVA, EPA 1440-IX.

Predlagatelj zakona je Vlada.

K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet. Dodatno pa je bila vabljena direktorica Kobilarne Lipica Tatjana Pucer Vošinek.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance in pojasnila Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v zvezi z mnenjem Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora.

Rok za vložitev amandmajev se je iztekel v sredo, 29. 5. 2024. V poslovniškem roku so amandmaje k predlogu zakona vložile poslanske skupine Svoboda, SD in Levica, in sicer k 5., 6., k naslovu poglavja k 5., k 9., k. 11., 12., 15., 44., 45., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 62. on k 63. členu predloga zakona z dne 28. 5. 2024.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in sedaj dajem besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, državnemu sekretarju Matevžu Frangežu.

Izvolite, beseda je vaša.