Govor

Lepo pozdravljeni vsi! Bomo kar pričeli 43. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Pozdravljam vse članice in člane odbora, vse vabljene ter ostale goste in vse prisotne!

Imamo nekaj menjav: magistra Bojana Muršič nadomešča poslanca Damijana Zrima, Andreja Kert nadomešča Tamaro Vonta, Alenka Jeraj nadomešča magistra Branka Grimsa, Janez Janša nadomešča Žana Mahniča, Alenka Helbl nadomešča Anjo Bah Žibert, Miha Lamut nadomešča Janjo Sluga.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve, zato je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG PRIPOROČILA VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE OB 2. OBLETNICI DELOVANJA,

ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev s prvo podpisano Jelko Godec in je bil dne 22. 5. 2024 objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. Kot gradivo imamo na voljo še mnenje Zakonodajno-pravne službe. K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: predstavnik predlagatelja Janez Janša, predsednik Vlade, ki se je opravičil, ministrice in ministri oziroma ministrstva in Zakonodajno-pravna služba.

Začenjamo obravnavo predloga priporočila, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 26. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o predlogu priporočila.

Besedo dajem vabljenim na sejo. Najprej dobi besedo predstavnik predlagatelja priporočila, Janez Janša.