Govor

Hvala lepa za besedo. Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, vabljeni in ostali prisotni!

Pričenjam 32. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. In tudi sama prav lepo pozdravljam vse prisotne na današnji seji. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, gospod Milan Jakopovič iz Poslanske skupine Levica. Imam pa tudi nekaj nadomestil: magister Darko Krajnc, se opravičujem, nadomešča poslanca Uroša Brežana, gospod Franc Breznik nadomešča poslanko Suzano Lep Šimenko. Obema želim uspešno delo.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red odbora: poziv k izboljšanju konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in poslovnega okolja. Ker v poslovniškem roku nisva prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

In sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POZIV K IZBOLJŠANJU KONKURENČNOSTI SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA IN POSLOVNEGA OKOLJA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 21. 5. 2024 na Odbor za gospodarstvo in na Odbor za finance naslovila zahtevo za sklic nujne seje dveh odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odborov s predlogoma dveh sklepov, z dne 21. 5. 2024. K obravnavi te točke so pa vabljeni predlagatelj, Poslanska skupina SDS v imenu predlagatelja gospod Franc Breznik, minister Matjaž Han za gospodarstvo, turizem in šport, minister za finance gospod Klemen Boštjančič, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, gospod Luka Mesec, Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije. In sedaj prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi, gospod Franc Breznik iz Poslanske skupine SDS? Izvolite, beseda je vaša.