Govor

Hvala za predlog. Je to tudi predvideno, tako da bom to uvodoma, ko bomo začeli z 2., točko tudi povedala. Tako da me veseli, da se že s tem strinjamo.

Skratka dnevni red je: 1. točka - Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, druga obravnava, 2. točka dnevnega reda - Poročilo o izvajanju ukrepa iz prvega odstavka 15. člena Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema za obdobje od 1. aprila 2023 do 31. julija 2023, 3. točka - Poročilo o izvajanju ukrepa iz prvega odstavka 15. člena Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema za obdobje od 1. avgusta 2023 do 31. decembra 2023 ter 4. točka - Razno.

Prehajamo sedaj na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O ZDRAVSTVENEM VARSTVU IN ZDRAVSTVENEM ZAVAROVANJU, ki ga je v obravnavo v Državni zbor posredovala skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janezom Ciglerjem Kraljem.

Amandmaji k predlogu zakona so se vlagali do vključno petka 3. maja 2024. Ugotavljam, da do sedaj amandmajev nismo prejeli. Kot gradivo, objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, ste prejeli predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Vlade in mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide.

K 1. točki so bili vabljeni predlagatelji zakona - skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janezom Ciglerjem Kraljem, v njihovem imenu predlagatelja torej nastopa kolegica Iva Dimic, nato predstavniki Ministrstva za zdravje, Zakonodajno-pravne službe, Državnega sveta, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zveze organizacij pacientov Slovenije in Zdravniške zbornice Slovenije.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona, zakona. Kot že rečeno, amandmaji niso bili vloženi in predlagam tudi, da se razprava o vseh členih zakona združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika. Po opravljeni razpravi bi opravili glasovanje, nato pa glasovanje o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.)

Torej sedaj dajem besedo predlagateljici zakona, kolegici Ivi Dimic. Izvolite.