Govor

Dobro jutro. Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi.

Naj vam uvodoma povem, da bom sejo po pooblastilu predsednika Odbora za zadeve Evropske unije gospoda Franca Breznika kot podpredsednik odbora vodil sejo sam in s tem pričenjam 76. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da je zadržan in se seje ne more udeležiti gospod Franc Breznik. Za zdaj pooblastil za nadomestne člane še nisem prejel. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

In prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora, ki ste ga prejeli s sklicem.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA SPLOŠNE ZADEVE, KI BO V BRUSLJU, 21. MAJA LETOŠNJEGA LETA.

Gradivo k 1., 3. in 4. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade 16. 5. na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Prosim gospo Sanjo Štiglic, državno sekretarko na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve, da nam predstavi izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju sveta. Izvolite.