Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Začenjam 30. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Na seji kot nadomestna članica odbora s pooblastilom sodeluje namesto poslanke Alenke Helbl poslanka Alenka Jeraj.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:Ppredlog sklepa Vladi Republike Slovenije za takojšnjo odpravo pomanjkljivosti Zakona o dolgotrajni oskrbi. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG SKLEPA VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE ZA TAKOJŠNJO ODPRAVO POMANJKLJIVOSTI ZAKONA O DOLGOTRAJNI OSKRBI.

Na spletni strani Državnega zbora je objavljeno gradivo: zahteva za sklic izredne seje Državnega zbora s predlogom sklepa ter mnenje Zakonodajno-pravne službe.

Na sejo so bili vabljeni: predlagatelj, predsednik Vlade, minister za solidarno prihodnost in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Začenjam obravnavo predloga sklepa, o kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih delih oziroma točkah predloga sklepa.

Za dopolnilno obrazložitev predloga sklepa dajem besedo predlagatelju, poslancu Zvonetu Černaču. Izvolite.