Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, nadaljujemo s 75. sejo Odbora za zadeve Evropske unije, ki je zdaj seveda odprta za javnost.

Sedaj prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 2009/38 GLEDE USTANAVLJANJA IN DELOVANJA EVROPSKIH SVETOV DELAVCEV TER UČINKOVITEGA IZVRŠEVANJA PRAVIC DO NADNACIONALNEGA OBVEŠČANJA IN POSVETOVANJA.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade 17. aprila 2024 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za njegovo obravnavo v Državnem zboru pa imamo danes. Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za delo, družino in socialne zadeve in invalide kot matičnemu delovnemu telesu, slednji ga je obravnaval na 26. seji 25. aprila 2024 in je sprejel mnenje, ki smo ga prav tako tudi prejeli.

Pri tej točki bom sedaj prosil, z nami je državni sekretar, gospod Dan Juvan, torej, da nam predstavite predlog direktive, še zlasti pa bi prosil, da nam predstavite Predlog stališča Republike Slovenije.

Gospod državni sekretar, izvolite.