Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Pričenjam 16. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da na seji s pooblastili sodelujejo: poslanka Andreja Živic nadomešča poslanca Tomaža Laha, poslanec Tomaž Lisec nadomešča poslanca Franca Rosca, doktor Vida Čadonič Špelič nadomešča poslanca Jožefa Horvata. Vsem skupaj en lep pozdrav.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora s tremi točkami: 1. točka - Zakon o zagotavljanju sredstev, finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji v letih 2023 do 2027, druga obravnava 2. točka - Predlog resolucije o nacionalnem programu Varstva potrošnikov 2024 do 2029 in 3. točka - Letno poročilo Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence za leto 2023 in 4. točka - Razno. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je takšen dnevni red kot ste ga dobili s sklicem in navedeno širitvijo.

In sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O ZAGOTAVLJANJU FINANČNIH SREDSTEV ZA INVESTICIJE V ŠPORTNO INFRASTRUKTURO V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETIH 2023-2027, DRUGA OBRAVNAVA, EPA 1014-IX.

Predlagatelj zakona je Vlada.

K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona še prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Rok za vložitev amandmajev se je iztekel v petek, 3. 5. 2024. V poslovniškem roku so amandmaje k predlogu zakona vložile Poslanska skupina svoboda SD in Levica, in sicer k 2. členu predloga zakona, z dne 26. 4. 2024.

In sedaj pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in dajem besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport magistru Dejanu Židanu, državnemu sekretarju. Izvolite, beseda je vaša.