Govor

Ja, hvala lepa za ta odgovor glede okrnjenosti ministrstva. Verjamem, da je potem težko, ampak gre čisto za, bom rekel, politični angažma oziroma aranžma, ker tudi tista moč politike, se pravi, če se udeleži minister ali pa ministrica, daje eno težo tem srečanjem, kljub temu, da pa vemo, da so pred nami evropske volitve, in se mi zdi, da se zdaj tudi pripravljajo vsi na te volitve.

S tem zaključujem tudi današnjo razpravo in na glasovanje dajem predlog sklepa, ki se glasi: Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z Izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Luksemburgu 29. aprila 2024, in jih podprl.

Glasujemo. Navzočih je 12 članic in članov odbora, za je glasovalo 12, nihče proti.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem končujem 1. točko dnevnega reda in tudi 74. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Naj pa vas pred koncem še vljudno povabim, da bo v torek, 7. maja 2024, ob 15.30 v veliki dvorani Državnega zbora slavnostna seja Odbora za zadeve Evropske unije ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo in ste res lepo vljudno vabljeni, da se te slavnostne seje udeležite. Hkrati pa vam želim lepo praznovanje jutrišnjega praznika in tudi mirne praznične dni, ki so pred nami.

Na svidenje.